Cele mai bizare mâncăruri de Crăciun! Nu mulți se încumetă să le mănânce
Românii sunt obișnuiți să consume produse tradiționale românești, dar ce reacție ar avea dacă, într-o zi, am fi nevoiți să consumăm alte produse tradiționale de Crăciun, cel puțin bizare?
Masa de Crăciun e foarte bogată: fripturi, cozonac, torturi cu diferite arome, sarmale, băuturi alcoolice, diverse tipuri de salate și alte bunătăți. Dar cum noi avem mâncarea noastră tradițională, și alte culturi au gastronomia lor.
De exemplu, în Africa de Sud, oamenii consumă de sărbători viermi prăjiți în baie de ulei. Pentru ei, aceasta este o delicatesă. Felul de mâncare se numește ”Mopane caterpillar”. Practic ei gătesc larvele moliei și le prăjesc în ulei.
În Norvegia se consumă cap de oaie, sub denumirea de ”Smalahove”. De obicei se servește la cină, înainte de Crăciun. Capul este fiert, uscat și sărat.
În Groenlanda, oamenii consumă piele crudă de balenă, cu grăsime, fiind numită ”Mattak”.
Rușii preferă să mănânce ”hering în blană”, adică o salată tradițională, festivă, care are hering, ceapă, cartofi fierți, morcovi, ouă și sfeclă roșie.
De Crăciuni, în Polonia se consumă multă brânză, varză, carne, ciuperci. De asemenea, și mentă, fruncte și topinguri dulci la desert, scrie A1.ro.
Sursă foto: Pixabay